Studieretninger

På KG kan du vælge imellem 7 studieretninger, som afhængig af dit valg gør dig egnet til at søge videre på stort set alle videregående studier. Det svære er selvfølgelig at vælge. Men bare rolig. Du skal først vælge studieretning, når du er startet og er godt i gang med grundforløbet. Som en del af grundforløbet får du stiftet bekendtskab med de forskellige fag og får indsigt i, hvad de forskellige studieretninger kan give dig og dine fremtidsdrømme. Og så vælger du det, der tænder dig mest.

1. Matematik A – Fysik B – Kemi B
2. Matematik A – Fysik A – Kemi B
3. Samfundsfag A – Matematik A
4. Samfundsfag A – Engelsk A
5. Engelsk A – Spansk A – Tysk B
6. Musik A – Engelsk A
7. Musik A – Matematik A

Læs mere om studieretningerne her:

1+2: Naturfaglige studieretninger

Hvis du vil den naturvidenskabelige vej, så er du landet det rigtige sted. Her er der fokus på matematik, fysik og kemi. Vi etablerer et fundament til forståelse af verdens fysiske opbygning samt behandling af de lovmæssigheder, der danner grundlag for store dele af den moderne teknologi.

Du kan vælge imellem to forskellige naturvidenskabelige studieretninger:

Enten studieretning 1) Matematik A – Fysik B – Kemi B
Eller studieretning 2) Matematik A – Fysik A – Kemi B

Hvis du vælger studieretning 1, så skal du også have Biologi B og et A-fag (som kan være Spansk A, Engelsk A, Biologi A eller Tysk A)

3: Samfundsfaglig-matematisk studieretning
Er du interesseret i samfundet omkring dig – både herhjemme og internationalt, og har du lyst til matematik på A-niveau, så er det her du hører til. Matematik og samfundsfag samarbejder f.eks. om statistik, vælgeradfærd, valgsystemer eller økonomiske modeller. Matematiske modeller spiller en væsentlig rolle i forståelsen af samfundsfaglige forhold og  hvordan samfundet sætter rammerne for individets og virksomheders handlemuligheder.
4: Samfundsfaglig-sproglig studieretning
Er du interesseret i samfundet omkring dig? Og har du måske en forkærlighed for USA eller elsker at læse tekster på engelsk? Så er det her, du hører til. Du kommer til at arbejde med både sociologiske, politiske og økonomiske vinkler og blive klogere på samfundet – både i Danmark, i den engelsktalende verden og resten af verden.
5: Supersproglige studieretninger
Synes du også, at Danmark er for lille, og kan ikke vente på at opdage nyt? Så bliv klædt sprogligt på til at erobre verdens lande! Vælg en supersproglig studieretning og kom helt tæt på samfund og kulturer i mange spændende lande!

I studieretning 5 bygger du videre på dine engelsk- og tyskkundskaber og stifter samtidig bekendtskab med et helt nyt sprog, nemlig spansk.

Studieretning 5) Engelsk A – Spansk A – Tysk B (her er du fritaget for kravet om matematik på B-niveau og et naturvidenskabeligt fag på B-niveau)

6: Musisk-sproglig studieretning
Lær at udtrykke og formidle dig på nye måder! Og lær at forstå, hvordan andre formidler – og hvad det betyder! I denne studieretning er der fokus på musikkens forunderlige sprog – både praktisk og teoretisk – og på engelsk litteratur, kultur, samfund og sprog. De gange, hvor fagene for alvor arbejder sammen, er i analyse og fortolkning af sange. Vi går på opdagelse i, hvordan kunstnere anvender tekst og musik til at komme ud med et budskab.
7: Musisk-matematisk studieretning
Vil du med på en opdagelse i matematikkens og musikkens forunderlige verden? Spiller du et instrument? Elsker du ligninger? Eller er du bare interesseret i, hvordan musik kan bygges op? Så er studieretningen med matematik-musik lige noget for dig. Matematik er nemlig et ”sprog”, som kan bruges til at trænge dybere ind i musikken og dens logik og herfra forstå og skabe matematikkens og musikkens mange udtryk.

KOM PÅ BESØG

Se skolen og kollegiet in real life. Book et besøg eller kom i brobygning og oplev KG-livet. 

Bestil brochure

Få materiale om KG tilsendt pr. post, så du kan se de mange muligheder!

Bliv elev

Kan du heller ikke vente? Skriv dig op som dagelev eller kostelev og glæd dig til at blive KG'er!