Økonomi og tilskud

Det Kristne Gymnasium er et privat gymnasium og har en kostafdeling, så det koster lidt at gå her. Der er dog gode muligheder for at få støtte afhængig af, hvor meget elevens forældre tjener. Derfor koster det under halvdelen at gå og bo på KG i forhold til at gå på efterskole, når hjemmet har en gennemsnitlig dansk indkomst og f.eks. 3 børn. Ved stigende indkomst nærmer beløbet sig betalingen på efterskoler. Er man dagelev, er udgiften som at gå på friskole.

Som kostelev får man mad og et værelse på kollegiet – bort set fra ferier og lignende, når skolen og kollegiet lukker. Alle bøger er inkluderet i prisen, og elever kan bruge skolens printere til afleveringer og lignende. Studierejsen i 3.g er ekstra betaling som på de fleste gymnasier. Turene koster maksimum 4.000 kr. Hertil kommer lommepenge og forplejning. I 3.g må man også regne med nogle udgifter til studenterfejring. De fleste køber hue og deltager i fælles studenterkørsel.

Er man over 18 år, dækker SU en stor del af betalingen, da man får takst som “udeboende”, når man bor på kollegiet, hvis forældrene bor mere end 20 km fra KG. Se evt. særlige vilkår på SU-styrelsens hjemmeside.

”I følgende dokumenter kan du se, hvad det koster og hvilke tilskud, der er mulige:  skolepenge og tilskud for skoleåret 2023-24 eller skoleåret 2024-25. Mange forhold kan gøre sig gældende, når den præcise betaling skal udregnes. I helt særlige tilfælde er der mulighed for særlige tilskud. Du er derfor altid velkommen til at kontakte økonomileder Jes Dideriksen på tlf. 97 32 31 00 eller jmd@kristne-gym.dk for at få oplyst betaling på baggrund af din økonomi.

KOM PÅ BESØG

Se skolen og kollegiet in real life. Book et besøg eller kom i brobygning og oplev KG-livet. 

Bestil brochure

Få materiale om KG tilsendt pr. post, så du kan se de mange muligheder!

Bliv elev

Kan du heller ikke vente? Skriv dig op som dagelev eller kostelev og glæd dig til at blive KG'er!