Venskab og kollegieliv

Byt mor og far ud med en masse venner. Skab venskaber for livet!

Caroline, vild med venner

“Det tager aldrig mere end fem minutter at finde nogle at være sammen med”

Camilla, kostelev

Det er et helt unikt fælleskab med andre unge kristne

Læs mere om Camillas oplevelse

150 bor på kollegiet i 17 huse

Dit helt eget værelse

Peter og Ruben, Tossede med mors mad

“Højdepunktet er, når vi har vores egne dagelevfester”

Vi er en lille skole med store arme. Vi værdsætter lige netop dig, og vi gør, hvad vi kan for, at du får 3 gode og vigtige år på gymnasiet!

Multibane, åben hal fra 7-23, Volley DM, Hockeyfight mod lærerne, trivolley, basket, badmintonstævne, Fitnesslokale, rullehockey, parkourudstyr, beachvolley

Vi er helt tosset med sport!

Asbjørn, Sportsfanatiker

“Nogle gange udfordrer lærerne vores klasse – og så gælder det om at slå til!”

KOM PÅ BESØG

Se skolen og kollegiet in real life. Book et besøg eller kom i brobygning og oplev KG-livet. 

Bestil brochure

Få materiale om KG tilsendt pr. post, så du kan se de mange muligheder!

Bliv elev

Kan du heller ikke vente? Skriv dig op som dagelev eller kostelev og glæd dig til at blive KG'er!

17 huse

Et lille fællesskab med dejlige mennesker.

På kollegiet bor du i et hus sammen med 5-9 andre. En god blanding mellem 1., 2. og 3.g’ere. Oftest er husene opdelt i drengehuse og pigehuse, men nogle gange er et hus blandet for at få kabalen til at gå op.

I hvert hus er der ekstra plads til sjov og hygge i en dagligstue som indeholder sofaer, tv og et minikøkken med køleskab og komfur.

Der er husfester flere gange om året, hvor det står på hygge i form af konkurrencer, film, kanotur, zumba, brætspil, counterstrike eller hvad I finder på.

Vi elsker dageleverne lige så meget som kosteleverne. Derfor bliver dagelever ofte adopteret ind i et af husene og er med til husfester og andet sjov.

Dit eget værelse

Ude godt men hjemme bedst.

Du har dit helt eget værelse. Dit helt eget hjem. Vi forstår godt, at du har brug for dit helt eget sted, hvor du kan trække dig, hygge med vennerne og koncentrere dig om lektierne. Der er ingen mor, der kommer og siger ‘ryd op’. Dit værelse er dit eget sted.

Vi stiller seng, skab, reol, skrivebord og stol til rådighed, så du behøver ikke bruge dine penge i IKEA. Til hvert værelse hører et badeværelse til, som man enten har alene eller deler med sin nabo.

Sport på KG

Nogle gange udfordrer lærerne vores klasse – og så gælder det om at slå til!

“Jeg synes sportslivet på KG er fedt, fordi der er mange muligheder, og jeg behøver næsten aldrig at gøre det alene, fordi der er altid en eller flere der har lyst til at dyrke sport sammen med en. Hvad enten man er til lidt hyggebold på multibanen eller til en seriøs omgang volleyball i hallen er der plads til alle – lige meget hvilket niveau man er på.

På KG har jeg stiftet bekendtskab med hockey, som vi spillet rigtig meget i KG’s hal. Nogle gange udfordrer lærerne vores klasse – og så gælder det om at slå til! Det er nemlig håneretten vi spiller om…”

Dagelev

HØJDEPUNKTET ER, NÅR VI HAR VORES EGNE DAGEELEVFESTER

“Vi har som dagelever et helt specielt fællesskab sammen. Selvom der er det store fælleskab, så er det også fedt, at vi bare kan være os selv og have vores eget. Til middag er der tradition for, at vi hver dag og spiser sammen og hygger. Men højdepunktet er, når vi har vores egne dagelevfester nogle gange om året, hvor vi kun er os dagelever. Vi har lige haft en. Det var virkelig en kanon aftener med masser af sjov.

Selvom vi ikke bor på kollegiet, så er vi alligevel en del af det. Der er fx dagelevernes døgn hver tirsdag til onsdag frem til jul, hvor vi kan overnatte på KG hos en ven på kollegiet. Det er vildt hyggeligt. Og så er det dejligt bagefter at kunne trække sig tilbage til sit eget hjem.

Vi har vores eget område på KG, hvor kun vi må være. Så hvis du bor et stykke væk fra skolen og ikke lige kan smutte hjem i en hultime, kan du også trække dig tilbage hertil.”

 

Kollegielivet på KG

“Det er et helt unikt fælleskab med andre unge kristne”

“Jeg har i min korte tid som 1g’er oplevet et helt unikt fælleskab med andre unge kristne. Når jeg er kostelev, så har jeg mine venner utroligt tæt på, og man knytter hurtigere et bånd til sine medstuderende. 

På kostafdelingen har jeg altid noget at give mig til: sport i hallen, gode snakke på værelserne, filmhygge i dagligstuerne, spil & sjov m.m. Dog har man også mulighed for at være alene på sit værelse, når man end har brug for det. Det kan sagtens lade sig gøre at lave aktiviteter uden for KG f.eks. kan man få et fritidsarbejde, deltage i IMU og/eller LMU, tilmelde sig en sportsklub eller andet.

Det er også fedt, at jeg altid kan invitere mine venner til en weekend på KG, hvor de så bor og spiser med gratis.

Jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt at bo på kostafdelingen, og det er helt sikkert noget, som jeg stærkt kan anbefale.”