Musik der rykker

Vi har skruet helt op for de musiske vibrationer. Udfyld dit fulde musiske potentiale med dit instrument eller din sprøde stemme. Eller læn dig tilbage og nyd musikken, der vidner om Guds herlighed.

Vi har en hel strøm af musiske muligheder. Musik c, b og a! Forårsgalla! Caféaftner! LilleKor! StoreKor!

Daniel, musikfan

Jeg bruger øvelokalet hele tiden med mit band, og det er en fornøjelse hver gang. ‘

Læs om Daniels oplevelse

Lone, musiklærer

“Musik påvirker både legeme, sjæl og sind og er et vigtigt element i vores samfund.”

Fuld hammer med creme de la creme til den årlige forårsgalla

Læs mere om årets musikalske højdepunkt

KOM PÅ BESØG

Se skolen og kollegiet in real life. Book et besøg eller kom i brobygning og oplev KG-livet. 

Bestil brochure

Få materiale om KG tilsendt pr. post, så du kan se de mange muligheder!

Bliv elev

Kan du heller ikke vente? Skriv dig op som dagelev eller kostelev og glæd dig til at blive KG'er!

Forårsgalla

En musikalsk festaften af de helt store!

Det er vildt, når det hele går op i en højere enhed. Når tonsvis af øvetimer i musiklokalerne udmunder sig i et brag af musikalske toner. Til forårsgallaen har du mulighed for enten selv at stå på scenen eller bare nyde de mange elever, som fremviser creme de la creme af musikalitet indenfor en stor variation af genrer og udtryk.

Hvert forår har eleverne mulighed for at give et eller flere numre. Musik A giver den selvfølgelig hele armen og viser deres passion. Men nogle gange bliver man blæst omkuld af overraskelser. For selvom man ikke har musik pa A-niveau, så er der masser af spirrende stemmer rundt på KG, som i bedste forårsstemninger springer ud på scenen og giver os alle en festaften af den bedste kaliber.

Vi glæder os allerede til foråret! Og til næste forår.

Musik på KG

På KG er der mulighed for masser af musik, og det udnytter vi til det yderste!

På KG er der mulighed for masser af musik, og det udnytter vi til det yderste. Der er to musiklokaler spækket med alverdens instrumenter af høj kvalitet, som alle har adgang til any time. Jeg bruger øvelokalet hele tiden med mit band, og det er en fornøjelse hver gang. Det er fedt, at have det så tæt på og være sammen med venner om musikken – uanset om man er øvet eller nybegynder. Jeg synes også, det er fedt at være med i Store Kor. Hvis ikke du lige er til kor, men gerne vil give den gas på andre måder, så er forårsgalle, hvor der er brug for engagerede musikere, årets højdepunkt for dig. KG vil aldrig gå ned på musik!

Musikkens væsen

Musik påvirker både legeme, sjæl og sind og er et vigtigt element i vores samfund. Musik kan få os til at slappe af, styrke koncentrationen, få os i bedre humør og giver energi og kræfter til at præstere, men musik kan også i nogle situationer manipulere med vores tanker og følelser. Derfor har vores moderne samfund brug for mennesker, der har gode evner indenfor musikken både praktisk gennem sang og spil og teoretisk til at forholde sig til den musik, der omgiver os.

For kristne får musikken en særlig betydning i lovsangen, og den får frit løb i skolens kor, men har også en central plads ved mange andre arrangementer på skolen og på KG er der stor aktivitet i vores veludstyrede musiklokaler – både i undervisningstiden og efter skoletid.

Martin Luther har engang sagt, at ”musikken forkynder for hjertet, hvad teologien forkynder for forstanden” og har betegnet musikken som “djævelens fjende”. Derfor er det helt naturligt, at musik er et stort fag på KG, og du kan selvfølgelig få det på både C-, B- og A-niveau.